top of page
  • Writer's pictureVessy Boneva

Веси Бонева ще отбележи 10 години на сцената със стилен live концерт

Веси Бонева ще отбележи 10 години на сцената със стилен live концерт

На сцената с Веси Бонева и Светлин Къслев ще бъдат едни от най-добрите клубни музкиканти

Няма българин, който да не е чувал песента “Родината” на Веси Бoнева и да не си е казал - браво на това момиче. Това е само една от многото уникални авторски песни, които ще прозвучат на живо в легендарния Sofia Live Club на 19 ноември. Тогава, за да направят най-силнoто dance party на сезона до Веси Бонева ще се качат едни от най-големите майстори на клубна музика в България - уникалният Светлин Къслев, гост музикантите Deep Zone Project, Bobo, Dee, DJ Kaiski и live изпълнителите - струнно трио Хипнотик, Щерион Пилидов /китара/, Николай Тошев /ударни/, Стойо Стоев /гайда/. Съботната вечер е обречена на невиждана танцова еуфория. Билети има все още на Eventim.bg.


За да празнуваш 10 години музикална кариера в България, освен лични качества и харизма, е нужен много добър и отдаден екип. Един от доказалите се партньори на Веси Бонева, който ще ръководи екипа й от професионалисти на 19 ноември, е Светлин Къслев - музикален продуцент на Starlight Records.



Тандемът Веси Бонева - Светлин Къслев от години успешно покорява както българските концертни и клубни сцени, така и атрактивни музикални дестинации в чужбина. Те са очаквани изпълнители от Сен Тропе, където за втора поредна година откриват сезона в клуб L'Opera до топ заведения като „Le Quai“ на френската Ривиера. През януари Веси Бонева получи покана и бе специален гост на Swiss Awards 2016 в Цюрих, Швейцария, където зарадва всички присъстващи с изпълнения на едни от най-големите световни хитове. Освен стотиците участия, в биографията на певицата са още: три самостоятелни албума / Обърквация - 1998, Vessy Boneva EP - 2012 , Work of art - 2013/ както и единствения по рода си хаус проект в България - Planet Magic Livе 2007, от който се ражда тоталния хит “To Fuck”. Популярни също са хитовете й „Ring The Bells“, „Believe“ и „If You Want to Touch Me”. За парчето „Разпалвам микрофоните“ Веси Бонева получава номинацията на наградите „Икар“ 2016, раздел „Съвременна българска музика“. Много добре се приемат съвместни прокети като „Обсебен си“ с Goodslav , както и „Летен кадър“ с Deep Zone Project.

Допълнителна информация:

Рядко добрата й вокална техника отрежда на Веси Бонева водеща роля и при изпълненията й на световни мюзикъли и музика от анимационни хитове. Ценителите помнят участието й в концерта с музика от филми ни Дисни в зала 1 на НДК, заедно с Орлин Павлов и Милица Гладнишка, както и премиерата на поп-операта „Рибарят и неговата душа“ по музика на Минко Ламбов - първото по рода си музикално-сценично произведение по едноименната приказка на Оскар Уайлд, в чиято постановка участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството. Веси Бонева изпълнява главната роля на Русалката. Веси Бонева даде гласа си и на принцесата Ана от анимационния филм „Замръзналото кралство“. През годините тя е озвучавала и други анимации - „Ледена епоха“, „Малката русалка”.

С голямо желание Веси Бонева се включва и в поредица социални кампании. Такива са: „Не затваряй очи” - кампанията за деца от цяла България за проблемите, свързани с насилието в училище и как може то да бъде спряно; инициативата „Безплатни прегръдки”; благотворителният концерт „Надежда за децата на Хаити“, който има за цел да набере средства за жертвите на опустошителното земетресение. Тази година, с безвъзмездната подкрепа на Светлин Къслев (музика), Веси Бонева, трио „Хипнотик“ и Минко Ламбов бе създадена и записана песента и видеоклип към нея - „Протегни ръка“. Тази инициатива на Асоциация „Муковисцидоза“ - България и подкрепилите я десетки артисти, постави началото на информационна кампания относно необходимостта от създаване на медицински центрове по муковисцидоза в България.

6 views0 comments
bottom of page