top of page
  • Writer's pictureVessy Boneva

Веси Бонева в обща изложба с Васко Петров

За мен рисуването е нещо като цветотерапия, признава пловдивската певица.

Двама известни музиканти подготвят обща изложба на собствени картини в софийска галерия на 10 април. Васил Петров и пловдивчанката Веси Бонева отдавна са изкушени от изобразителното изкуство. Твърдят, че рисуват в свободното си време и само за удоволствие.

Този път обаче са решили да покажат на публиката, че освен виртуози на сцената имат талант и с четка в ръка. В изложбата им се включва и художникът Панчо Малезанов. Експозицията на триото е наречена "Нюанси". Петров и Бонева ще изложат 12 свои произведения за софийските ценители на изкуството. 

"За мен рисуването е нещо като цветотерапия. Оприличавам го на като пътешествие в друго измерение, в което времето спира. Музиката, която слушам докато работя пред статива, също придобива друг характер. Възприемам всеки тон по нов начин.  Отдавам се напълно на процеса, влагайки своето светоусещане и мисъл.

Предавам нататък един метод, чрез който хората, които следят това, което правя, се разпространява и дава смелост дори и на неподозирани таланти да се развият. Обединението се случва на фона на музикалното ми израстване като изпълнител, срещите и вдъхновението, което черпя от изпълнители като Васил Петров и художници като Панчо Малезанов", разказа за "Марица" Веси Бонева.






13 views0 comments
bottom of page